Ingrediënten (4p) :
- 8 Vastkokende aardappelen
- 3 Tomaten
- 2 pakjes spek, gerookt
- Gemalen kaas, ik neem steeds een gratin-mix voor dit gerecht
- Italiaanse kruidenmix (Colruyt)
Bereidingswijze :
- Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
- Snij de aardappelen in de lengte doormidden en hol uit. Dit gaat het makkelijkst met een koffielepel.
- leg de uitgeholde aardappelen op bakpapier op een ovenschaal.
- Hetgeen je uit de aardappelen haalt doe je in een grote kom, dit vormt mee de vulling.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg bij de aardappelen.
- Bak de spekjes krokant, ook dit gaat bij de vulling.
- Voeg de gemalen kaas toe (dit mag best veel zijn).
- Kruid stevig af met de Italiaanse kruiden en meng alles goed onder elkaar.
- Vul nu de uitgeholde aardappelen met de mengeling.
- Zet de aardappeltjes gedurende 20 min in de oven
Klaar !
TIPS :
- Indien je geen heteluchtstand hebt kan je ook de stand boven- en onderwarmte gebruiken, zet je oven dan op 200°C.
- Vervang de spekjes eens door stukjes Italiaanse ham, is ook heel lekker en iets beter voor de lijn.
- Je kan variëren met de soort kaas die je gebruikt. Probeer gerust eens met lekkere gruyère of zelfs een blauwe schimmelkaas.
serveer je dit dan als totaal hoofdgerecht of serveer je er nog groenten of vlees bij ?
BeantwoordenVerwijderenOmdat er al spekjes in zitten serveer ik er geen vlees meer bij, wat ik meestal wel doe is er nog een salade bij serveren. Vaak een salda van rucola met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten :)
Verwijderen