Pagina's

maandag 20 juni 2016

Kip met magere tomatensaus




Een hartverwarmende saus. geeft je het gevoel iets lekker romig te eten, maar dan zonder schuldgevoelens. Lekker met pasta of wat brood.







Ingrediënten (2P) :


  • Een halve ui
  • 3 teentjes look
  • verse tijm
  • een potje tomatenconcentraat
  • magere (verse) melk
  • sausbinder
  • 300 gr kippefilet
  • bruschetta-kruiden
  • verse basilicum om af te werken

Bereidingswijze :
  1. Snij de ui en de look fijn en de kip in blokjes.
  2. Stoof de ui en de look even aan in een heel klein beetje olijfolie.
  3. Voeg de kip en tijm toe en laat stoven tot de kip gaar is.
  4. Als je merkt dat je kip aan je kookpot begint te kleven kan je een kleine hoeveelheid melk toevoegen zodat de kip niet aanbakt. Herhaal indien nodig.
  5. Wanneer de kip gaar is voeg je het tomatenconcentraat en de bruschetta-kruiden toe en roer je alles even om. Laar een minuutje sudderen.
  6. Voeg melk toe, de hoeveelheid hangt af van hoeveel saus je wilt.
  7. Dik de saus in met een beetje sausbinder.
  8. Verdeel over kommetjes en garneer met wat verse basilicum.
Smakelijk !

TIPS :
  • Maizena is een gedoogd product bij Dukan, het is dus toegelaten maar beperkt.
  • In fase 2 voeg je wat paprika en verse tomaat toe.
  • Voor alle andere mensen : lekker met brood of pasta ! Ook jullie kunnen hier naar believen groentjes aan toevoegen :)
  • Geen bruschetta-kruiden in huis? Gebruik wat gedroogde oregano, tijm, rozemarijn, basilicum,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten