Een hartverwarmende saus. geeft je het gevoel iets lekker romig te eten, maar dan zonder schuldgevoelens. Lekker met pasta of wat brood.
Ingrediënten (2P) :
- Een halve ui
- 3 teentjes look
- verse tijm
- een potje tomatenconcentraat
- magere (verse) melk
- sausbinder
- 300 gr kippefilet
- bruschetta-kruiden
- verse basilicum om af te werken
Bereidingswijze :
- Snij de ui en de look fijn en de kip in blokjes.
- Stoof de ui en de look even aan in een heel klein beetje olijfolie.
- Voeg de kip en tijm toe en laat stoven tot de kip gaar is.
- Als je merkt dat je kip aan je kookpot begint te kleven kan je een kleine hoeveelheid melk toevoegen zodat de kip niet aanbakt. Herhaal indien nodig.
- Wanneer de kip gaar is voeg je het tomatenconcentraat en de bruschetta-kruiden toe en roer je alles even om. Laar een minuutje sudderen.
- Voeg melk toe, de hoeveelheid hangt af van hoeveel saus je wilt.
- Dik de saus in met een beetje sausbinder.
- Verdeel over kommetjes en garneer met wat verse basilicum.
Smakelijk !
TIPS :
- Maizena is een gedoogd product bij Dukan, het is dus toegelaten maar beperkt.
- In fase 2 voeg je wat paprika en verse tomaat toe.
- Voor alle andere mensen : lekker met brood of pasta ! Ook jullie kunnen hier naar believen groentjes aan toevoegen :)
- Geen bruschetta-kruiden in huis? Gebruik wat gedroogde oregano, tijm, rozemarijn, basilicum,...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten