Met deze burgers krijg je zelfs de moeilijkste eters overtuigd om tonijn te eten! Lekker met een spiegel-eitje of wat yoghurt-saus. Toch graag wat koolhydraten? Deze burgers lenen zich perfect voor een heerlijke hamburger.
Ingrediënten (6 burgers)
- 2 blikjes tonijn op water
- 1 lente-uitje
- 1 pikant pepertje
- 2 EL oestersaus
- 1 EL vissaus
- 1 ei
- Paneermeel
- Verse koriander naar smaak
- Eventueel extra eieren om er spiegel-eitjes bij te eten
- Een half potje griekse yoghurt
- 1 teentje look
- Verse bieslook
- Peper en zout
- Giet het vocht van de tonijn af en laat de tonijn nog even uitlekken.
- Maak ondertussen de yoghurtsaus : pers de look fijn, snij de bieslook klein en meng onder de yoghurt. Kruid stevig af met peper en zout.
- Snij het lente-uitje, het pepertje en de koriander fijn.
- Meng alle ingrediënten onder elkaar.
- Vorm platte burgertjes.
- Grill ze zonder vetstof tussen de grill of bak ze met een weinig olijfolie in de pan.
TIPS :
- Was je handen goed na het snijden van het pepertje, je wilt nu echt niet in je ogen wrijven
- Als je hier geen brood bij eet is dit een perfect gerecht voor Dukan fase 1. Voeg in fase 2 enkel wat groentjes toe.
- Toch graag wat koolhydraten op het menu? Leg de burgers tussen een krokant broodje met wat yoghurt-saus, sla en tomaatjes.
- Paneermeel is volgens Dukan een gedoogd product. gebruik maximum twee gedoogde producten per dag en beperk je hoeveelheid. Wat je ook kan doen is het paneermeel vervangen door haverzemelen ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten