Een gezonde en toch smakelijke en vullende lunch. Door de vele eiwitten heb je lang een voldaan gevoel. Lekker met wat sla en tomaatjes.
Ingrediënten 1P :
- 1EL magere roomkaas
- 120 gr Griekse yoghurt 0% vet
- verse bieslook
- verse peterselie
- 1 lente-uitje
- 2 El curry-ketchup
- 75 gr garnalen
- 2 eieren
- zoveel cayenne-peper als je wil ;)
Bereidingswijze :
- Kook de eitjes hard in 10min.
- Snij de bieslook, peterselie en het lente-uitje fijn.
- Meng dit onder de Griekse yoghurt samen met de roomkaas en de curry-ketchup.
- Kruid af met cayennepeper. Ik heb dit lekker pikant gemaakt, maar dat kies je helemaal zelf.
- Snij de eitjes in kwartjes en verwijder uit 1 ei het eigeel.
- Serveer de eitjes op de yoghurt en garneer met garnaaltjes.
Smakelijk !
TIPS :
- Voor de Dukanners : op deze manier is het gerecht geschikt voor fase 1. Ketchup is een gedoogd product.
- Voor al de rest : lekker met nog een tomaatje bij !
- Ik verwijder 1 eigeel omdat dit veel vetten en cholesterol bevat. Ter vergelijking : 1 volledig gekookt ei bevat 155Kcal, als je enkel het eiwit eet verorber je slechts 17 Kcal. Wat een verschil !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten