Pagina's

woensdag 22 juni 2016

Lunch-salade met garnaaltjes



Een gezonde en toch smakelijke en vullende lunch. Door de vele eiwitten heb je lang een voldaan gevoel. Lekker met wat sla en tomaatjes.





Ingrediënten 1P :

  • 1EL magere roomkaas
  • 120 gr Griekse yoghurt 0% vet
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • 1 lente-uitje
  • 2 El curry-ketchup
  • 75 gr garnalen
  • 2 eieren
  • zoveel cayenne-peper als je wil ;)

Bereidingswijze :
  1. Kook de eitjes hard in 10min.
  2. Snij de bieslook, peterselie en het lente-uitje fijn.
  3. Meng dit onder de Griekse yoghurt samen met de roomkaas en de curry-ketchup.
  4. Kruid af met cayennepeper. Ik heb dit lekker pikant gemaakt, maar dat kies je helemaal zelf.
  5. Snij de eitjes in kwartjes en verwijder uit 1 ei het eigeel.
  6. Serveer de eitjes op de yoghurt en garneer met garnaaltjes.
Smakelijk !

TIPS :
  • Voor de Dukanners : op deze manier is het gerecht geschikt voor fase 1. Ketchup is een gedoogd product.
  • Voor al de rest : lekker met nog een tomaatje bij !
  • Ik verwijder 1 eigeel omdat dit veel vetten en cholesterol bevat. Ter vergelijking : 1 volledig gekookt ei bevat 155Kcal, als je enkel het eiwit eet verorber je slechts 17 Kcal. Wat een verschil !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten