Pagina's

donderdag 9 augustus 2012

Britse champignonneroomsaus

Toen we op de Euromarkt te Sint-Niklaas rondliepen afgelopen weekend kwamen de lekkere geuren ons tegemoet. Er was 1 geur die me letterlijk het water in de mond deed krijgen ! Toen we onze neus volgden kwamen we aan een Brits kraam met een énorme pan heerlijk geurende saus. Het kostte 5euro voor een bakje rijst met een schepje saus. Het rook zo lekker dat ik het beslist eens moest proberen, en wat was dat lekker !

Ik besloot eens goed te kijken, ruiken en vooral te proeven van de saus en ze zelf thuis te proberen maken. En laat dat toch wel gelukt zijn ! Het was superlekker ! Ik kan dan ook niets anders dan het recept met jullie te delen. Het is een slowcooking recept dus houdt er rekening mee dat het wat tijd zal vragen !



Ingrediënten(2P)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 4 tenen look
  • een doosje room
  • verse basilicum
  • peper & zout
  • een half bakje champignons
  • olijfolie


Bereidingswijze :
  1. Snijd de ajuin in grove stukken.
  2. Snijd de champignons in kwartjes.
  3. Snijd de tomaten in schuifjes.
  4. Snipper de look en de basilicum fijn.
  5. Fruit de ajuin in olijfolie.
  6. Zet het vuur laag en voeg de look, champignons en tomaat toe.
  7. Laat lekker lang sudderen en schud alles af en toe door elkaar.
  8. Voeg de room, peper en zout en verse basilicum toe en laat op zeer laag vuur verder sudderen tot alle smaken zicht versmolten hebben.
  9. Klaar !
Smakelijk !


Tips :
  • Lekker met wilde rijst of brood
  • Wat denk je er van om dit als een sausje te serveren bij een lekker stukje vlees?


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen