Pagina's

dinsdag 7 augustus 2012

De week van de Smaak !

Ik werd begin deze week verrast met een wel heel erg fijne vraag ! Ze hebben me gevraagd of ze 'cooked with love' mochten delen op de facebookpagina van 'De week van de Smaak' !! Ik voel me zeer vereerd en heb meteen meer opgezocht over dit evenement. Ik wil deze informatie heel graag met jullie delen :)
'De week van de Smaak' is een cultureel evenement omtrent eten. Het is een Vlaams evenement dat mensen weer wil samen brengen rond voeding, koken, proeven... Zeg maar alle aspecten van onze eetcultuur.


Ze bestaan al meer dan 5 jaar en hebben al meer dan 1000 kleine en grote acties op poten gezet. Op dit moment zijn de bezig met hun 6e editie !

Iedereen mag aan de slag gaan en activiteiten op poten zetten met 'Week van de smaak'. Dit geldt ook voor scholen, bedrijven, de bib, musea, verenigingen, buurtcomités en noem maar op.

Hun doel is zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met proeven, genieten van koken, eten, gaan eten, drinken,... Ze vertrekken vanuit een cultureel oogpunt en proberen niet alleen een nadruk te leggen op voedingsproducten, maar ook het hele gebeuren omtrent eten en voeding in de spotlight te zetten. Hiermee bedoelen ze dan verhalen, studies, cultuurgebonden aspecten die doorgegeven worden,....
Deze keer gaat 'Week van de Smaak' over 'De Smaak van Thuis'. Ze willen de mensen inspireren en enthousiast maken om thuis weer zelf voor smaak te zorgen op een creatieve en culinaire wijze. 'De smaak van thuis' heeft een waaier aan aspecten, denk maar aan familierecepten, eetgewoontes, tradities, smaken uit eigen streek of geboorteland, de keuken van vroeger en nu,...  Geïnteresseerd? Neem een kijkje op hun facebookpagina. Meer inspiratie kan je vinden op www.weekvandesmaak.be


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten