Pagina's

dinsdag 7 augustus 2012

Lunch-salad



Zeg nu zelf, een zelfgemaakt frisse salade is toch wel vele lekkerder dan gewone dagelijkse boterhammen? Je kan er zoveel variaties van maken als je maar kan bedenken. Het is verfrissend en nog gezond op de koop toe !




Ingredi├źnten :
  • Veldsla
  • kerstomaatjes
  • italiaanse ham
  • zout & peper
  • basilicum-olie
  • kruidenkaasbolletjes 
    • van aldi of van boursin cuisine

Bereidingswijze :
  1. Kuis en was de sla.
  2. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes.
  3. Versnipper de italiaans ham.
  4. Doe alles samen in een potje en sprenkel er een klein beetje basilicum-olie over.
  5. Klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Doe de peper en zout pas vlak voor het eten erbij, anders zullen de tomaatjes hun vocht verliezen in de voormiddag.
  • Ik maak dit s'avond, zo moet ik dit in de ochtend niet klaar staan maken. 
  • Ik gebruik de basilicum-olie omdat ik dan geen dressing of saus meer nodig heb, wat het een pak gezonder maakt.
  • Mogelijke variaties :
    • Probeer eens met een beetje geitenkaas of mozarella
    • Ook met krokant gebakken en drooggedepte spekjes is het overheerlijk.
    • Geen fan van veldsla? er is vast wel een andere soort die je graag eet.
    • Meng er een beetje rucola onder voor extra pit
    • Graag een beetje beet? Voeg wat nootjes toe ! walnoten, pijnboompitjes,...
    • Ook een zongedroogd tomaatje kan smaken in de salade !
    • En wat denk je van een verfrissende komkommer in blokjes? 

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen