Pagina's

zondag 5 augustus 2012

Mijn versie van scampi diabolique




Een Pikante roomsaus met scampi's, echt een zomerse topper die hier graag gegeten worden! Het liefje zegt "één van je lekkerste gerechten"






Ingrediënten (2p)
  • 14 scampi's
  • Room
  • Rood pepertje
  • Anderhalve Gele en/of rode paprika
  • Curryketchup
  • 1 klein potje Geconcentreerde tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Cayennepeper
  • Peper en zout
  • 1 sjalotje
  • 1 groot lookteentje
  • 1 glas witte wijn


Materiaal :
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Eetlepel
  • Sauteerpan/braadpan

Bereidingswijze : 
  1. Snijd alle groentjes zéér fijn, en de look nog fijner.
  2. Kruid de scampi's met peper, zout en een beetje cayennepeper.
  3. Bak de scampi's in hete olijfolie.
  4. Wanneer de scampi's bijna niet meer doorzichtig van kleur zijn voeg je het sjalotje toe.
  5. Fruit het sjalotje tot het glazig is en voeg de look toe.
  6. Voeg de paprika toe.
  7. Wanneer de paprika bijna gaar is blus je het geheel met de witte wijn.
  8. Laat even sudderen tot de meeste wijn gereduceerd is.
  9. Voeg de tomatenpuree en 2 EL curryketchup toe, daarna de room en de pepertjes.
  10. Kruid nog verder naar smaak met peper, zout en cayennepeper.
  11. Laat nog even sudderen op laag vuur (niet laten koken want er zit room in!)
  12. Opdienen met een blaadje verse basilicum
  13. Klaar !
Smakelijk !


TIPS :
  • Lekker met een stukje brood of met (volkoren) pasta.
  • Ook een beetje currykruiden misstaan niet in dit gerecht.
  • draag latex handschoenen bij het snijden van het pepertje of was nadien zéér goed de handen om irritatie te vermijden (bv door in de ogen te wrijven).
  • Een beetje Parmezaanse kaas  mag zeker niet ontbreken ! Ik koop deze altijd in blokvorm en rasp ongeveer de helft. Het geraspte deel doe ik dan in een mooi goed-afsluitend potje en bewaar het in de koelkast. Zo heb ik altijd vers geraspte Parmezaanse kaas bij de hand :)


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen