Pagina's

donderdag 16 augustus 2012

Markt !

In Sint-niklaas betekend donderdag markt-dag ! Ik hou er enorm van om naar de markt te gaan, zeker als het mooi weer is. 


Het is de place to be voor vers fruit en groentes. Er zijn talloze kramen waardoor je kan kiezen waar je koopt en daarbij kan letten op prijs en kwaliteit. Ik heb de gewoonte van eerst de non-food kramen te doen. Daarna ga ik naar het deel waar vooral de groenten- en fruitkramen staan en vergelijk ik even. Uiteindelijk koop ik dan bij verschillende kramen hetgeen ik nodig heb.
 
Als laatste doe ik het bloemenkraam nog even aan. Ik heb graag een mooi boeket bloemen op tafel staan, dat geeft direct een andere sfeer en haalt de zomer een beetje in huis. Ik kan dan wel geen planten in leven houden, maar een goed boeket hou ik makkelijk 10 tot 14 dagen mooi ! Mijn lievelingsbloemen zijn witte lelies. Ze passen mooi in ons huis en geuren superlekker. Ik koop ze steeds als alle knoppen nog toe zijn, zo heb ik er extra lang geniet van. Ik geef er nooit meer dan 5 euro aan, dat is zo'n beetje een afspraak met mezelf. En als het mooi weer is ga ik nog even iets drinken op een terrasje met uitzicht op de markt :)

Deze ochtend was ik met mijn kleine zus Merel op de markt en we hadden nog iets nodig voor het middageten. We zijn dan naar het Marokkaanse kraam gegaan en hebben daar superlekkere olijfjes gekocht, maar ook een tapenade en een rond plat volkoren brood. hier hebben we dan thuis op het terras in het zonnetje lekker van gesneukeld :)

Gaan jullie vaak naar de markt?

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

2 opmerkingen:

  1. Ik ga zoveel mogelijk als ik kan naar de markt in Lokeren. Dit is niet veel, want soms heb ik er geen zin in (het vroege opstaan :p). Ik hou ook van de verse en eerlijke producten. Heb altijd het gevoel dat de groenten en fruit langer meegaan dan die in de supermarkt. En ook ik stop graag bij het marokkaans kraam voor olijven en cashewnoten.XX Elien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ! Grappig van dat opstaan :) Ik vergeet het soms gewoon, en dan kom ik pas tegen de middag tot het besef dat het donderdag is en ik de markt gemist heb. Dan kan ik daar echt teleurgesteld over zijn :p Heb ook dat gevoel ! Druiven uit de winkel zijn na een paar dagen al slap, die va de markt kan ik zeker een wek in perfecte staat bewaren ! En dat Marokkaanse kraam, hmmm heerlijk ! En je kan daar altijd zoveel proeven :) Ik probeer steeds iets mee te nemen dat ik niet ken :) Maar op vlak van olijven lust ik het allemaal !

      Verwijderen