Ingrediënten (2p)
- Olijfolie
- 200gr magere filet pur
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 blokje groentebouillon
- Aardappelen voor puree voor 2 personen
- Een eitje
- Melk
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Gemalen kaas
- curryketchup
Materiaal :
- 1 anti-kleefpan
- 1 ovenschaal
- 1 kookpot
- 1 houten lepel
- 1 aardappelstamper
Bereidingswijze :
- Ui in stukjes snijden
- Courgette wassen en in blokjes snijden
- Aardappelen schillen.
- Zet de aardappelen in een kookpot met water en een snuifje zout op het vuur. Je kan al aan de volgende stappen beginnen en tussendoor de puree maken wanneer de aardappelen gaar zijn. Maak de puree met een eitje, de melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Bak het gehakt rul en doe dit in de ovenschaal.
- Voeg hierbij curryketchup en meng dit goed onder gehakt. Het gehakt moet overal een beetje vochtig zijn van de ketchup (zie foto).
- Fruit het uitje. Dit mag in dezelfde pan van het gehakt gebeuren, de smaken komen in de schotel toch samen.
- Voeg de courgette bij de ui.
- Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
- Stoof het geheel een beetje aan.
- Maak hiermee een tweede laag id ovenschotel, bovenop het gehakt.
- Als laatste laag mag de puree gelegd worden met daarom wat gemalen kaas.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven op 180graden. Het gerecht is klaar als de gehaktlaag pruttelt en de kaas gesmolten is.
- gebruik even de grillstand om de kaas te gratineren.
Smakelijk !
TIPS :
- Je kan natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken.
- De courgette in de pan blussen met een beetje witte wijn geeft het gerecht net dat beetje extra.
- Dit is een superhandig recept om op voorhand te maken. Dit is makkelijk wanneer er bezoek komt, maar ook gewoon als je weet dat je laat thuis zal zijn of een drukke planning hebt.Je maakt het op voorhand, bewaard het in de koelkast en warmt het op als het bijna etenstijd is :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten