Pagina's

zaterdag 9 juni 2012

crunchy brownies

 


Wat is er lekkerder bij een latte macchiato of een cappuccino als een heerlijke, nog lauwwarme, versgebakken brownie? Deze maken van elke koffiepauze een feest !





Ingrediënten (8p)
  • 140gr chocolade
  • 140gr boter
  • 2 eieren
  • 120gr rietsuiker
  • 80gr zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel koffie
bereidingswijze :
  1. Smelt de boter met de chocolade en de helft van de suiker op een zacht vuur.
  2. Klop het ei tot het schuimig wordt met de rest van de suiker.
  3. Meng het gesmolten mengsel met het eimengsel en zeef er de bloem bij.
  4. Voeg de theelepel koffie toe.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier/bebloem en beboter de bakvorm.
  6. Giet het mengsel in de vorm en bak de brownies in een voorverwarmde oven van 180°C. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
  7. De brownie is klaar wanneer de bovenkant krokant maar de binnenkant smeuïg is.
  8. Laat afkoelen.

 Smakelijk !


TIPS :
  • Ik heb een handvol fijngehakte walnoten toegevoegd voor een extra crunch.
  • Gebruik chocolade van minstens 70% cacao-gehalte, dan krijg je meteen gezonde portie anti-oxidanten binnen.
  • Ik bekleed de bakvorm gewoon met bakpapier, veel minder poespas dan inboteren en bebloemen en héél gemakkelijk om de brownie uit de bakvorm te halen.
  • Lekker met rood fruit en een bolletje vanille-ijs of witte chocoladesaus !


2 opmerkingen:

  1. omg ik heb er nu al zin in!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dan zal je er moeten maken :)
      of eens een keertje hier van iets lekkers komen proeven ^^

      Verwijderen