Wat is er lekkerder bij een latte macchiato of een cappuccino als een heerlijke, nog lauwwarme, versgebakken brownie? Deze maken van elke koffiepauze een feest !
Ingrediënten (8p)
- 140gr chocolade
- 140gr boter
- 2 eieren
- 120gr rietsuiker
- 80gr zelfrijzende bloem
- 1 theelepel koffie
bereidingswijze :
- Smelt de boter met de chocolade en de helft van de suiker op een zacht vuur.
- Klop het ei tot het schuimig wordt met de rest van de suiker.
- Meng het gesmolten mengsel met het eimengsel en zeef er de bloem bij.
- Voeg de theelepel koffie toe.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier/bebloem en beboter de bakvorm.
- Giet het mengsel in de vorm en bak de brownies in een voorverwarmde oven van 180°C. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
- De brownie is klaar wanneer de bovenkant krokant maar de binnenkant smeuïg is.
- Laat afkoelen.
Smakelijk !
TIPS :
- Ik heb een handvol fijngehakte walnoten toegevoegd voor een extra crunch.
- Gebruik chocolade van minstens 70% cacao-gehalte, dan krijg je meteen gezonde portie anti-oxidanten binnen.
- Ik bekleed de bakvorm gewoon met bakpapier, veel minder poespas dan inboteren en bebloemen en héél gemakkelijk om de brownie uit de bakvorm te halen.
- Lekker met rood fruit en een bolletje vanille-ijs of witte chocoladesaus !
omg ik heb er nu al zin in!!!
BeantwoordenVerwijderendan zal je er moeten maken :)
Verwijderenof eens een keertje hier van iets lekkers komen proeven ^^