Erg eenvoudig en snel klaar, maar absoluut een topper qua smaak ! En zeg nu zelf, het ziet er toch ook lekker uit !?
Ingrediënten :
- Een paar lepels Zelfgemaakte pesto
- 1 Doosje room
- Verse basilicum
- Een handvol kerstomaatjes
- Zeezout en peper
- Een paar plakjes gerookte zalm
- Volkoren pasta
- Olijfolie
- Een sjalotje
Bereidingswijze :
- Kook de pasta Zeer al dente in gezouten water.
- Stoof het sjalotje glazig in een beetje olijfolie. Doe dit in een steelpannetje.
- Voeg hierbij de kertomaatjes, in kwartjes gesneden.
- Neem de pasta uit het kookwater en voeg rechtstreeks toe bij de groentjes.
- Voeg de pesto en room toe.
- Voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe om de saus wat lopender te maken.
- Kruid goed af met peper en het zeezout.
- Schep uit en garneer met fijngesneden gerookte zalm en verse basilicum.
- Klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Dit is een gerechtje dat ik eigenlijk meestal maak met een overschotje pasta van gisteren. Ik maak dan de groentjes klaar, voeg de pasta toe en daarbij dan nog de room en de pesto, en klaar is kees ;)
- Scheur de basilicum in stukjes in plaats van hem te snijden, zo komen er meer aroma's vrij.
- In dit gerecht gebruik ik zeezout om af te kruiden in plaats van keukenzout, omdat dat echt wel een meerwaarde is ! In het water van de pasta heb ik natuurlijk gewoon keukenzout gebruikt.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten