Een heerlijke portie comfortfood, en met een hele hoop extra groentjes is het schuldgevoel meteen kleiner ;) Maar zondigen mag al eens, zeker als het zo lekker is ! Meestal maak ik de deeg zelf, maar omdat we het hebben over comfortfood, besloot ik dat er niet te veel werk bij te pas mocht komen. Benieuwd? Lees snel verder !
Ingrediënten :
- Een kant en klare pizza, smaak naar keuze.
- Ik ga vaak voor een iets soberdere pizza, zodat ik er zelf nog alle kanten mee op kan :) Deze keer was het een halve fungi en een halve Margaritta van Dr Oetker (uitwisseling met het liefje)
- Groentjes naar keuze
- Een beetje gemalen kaas/ parmezaanse kaas/ Mozarella/ geitenkaas/...
- Rucola voor de afwerking
- Eventueel wat extra kruiden, denk dan aan oregano, Italiaanse kruidenmix, Pizza-kruidenmix,...
Bereidingswijze :
- Pak de pizza uit
- Beleg hem met veel groentjes die jij lekker vind, of gewoon toevallig in huis hebt.
- Een beetje kaas erbij
- Extra bijkruiden indien gewenst
- De bak-instructies op de verpakking volgen
- Beleggen met eventueel wat rucola
- Klaar !
Mijn versie : Een fungi pizza belegd met heel veel kerstomaatjes, toefjes geitenkaas en raar maar waar, hier en daar een drupje honing ! Heerlijk hoe die karameliseerd in de oven, echt een topper in combinatie met de geitenkaas. Gesnipperde Italiaanse ham, bijkruiden met een pizza-kruidenmix en afbakken maar ! Daarna nog een beetje verse rucola. Heerlijk met de pizza in de zetel met je favoriete film of tv-serie en de avond is al goed ingezet ;)
Smakelijk !
TIPS :
- Kijk echt gewoon wat er in de koelkast ligt, er moet niet teveel gekocht worden, gebruik die restjes !
- Opletten met TE veel champignon of tomaat, deze bevatten veel vocht waardoor het moeilijker wordt om de pizzabodem krokant te bakken.
- Ik bak mijn pizza altijd op een rooster met bakpapier, heb de indruk dat de pizza dan krokanter is.
- soorten beleg waar je aan kan denken :
- ananas uit blik
- een pepertje
- ansjovisjes
- een blikje tonijn
- paprika, tomaat, champignons,...
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten