Eens iets helemaal anders dan de klassieke pompoensoep die we kennen. Extra heerlijk op koude dagen door de pittige Thaise toets en binnen een halfuurtje klaar. Laat je niet tegenhouden door de kokosmelk, zelfs het Liefje vond hem zeer lekker, en hij is absoluut geen kokos-fan !
Ingrediënten :
- 500 gr geschilde en in blokjes gesneden pompoen
- Had ik toevallig nog juist gepast in de vriezer zitten :)
- olijfolie
- Platte peterselie of Koriander
- 1 ui
- 2 EL rode currypasta of 2 TL padthai pasta
- Rode currypasta is verkrijgbaar in de colruyt, maar omdat ik dit niet in huis had heb ik een pittige padthai pasta gebruikt die ik overlaatst in een Carrefour had gekocht.
- 200 ml kokosmelk
- Ik koop deze in blik in de colruyt, te vinden bij de andere Chinese producten.
- 1 L Groentebouillon
- Ik maakte de groentebouillon gewoon met een bouillonblokje hoor ;)
Bereidingswijze :
- Stoof de ajuin in een beetje olijfolie, doe dit in een grote kookpot.
- Wanneer de ui glazig is voeg je de rode curry of padthai toe, en roer even goed om.
- Voeg de pompen toe en laat even lekker stoven.
- Wanneer de pompoen zacht is voeg je de groentebouillon toe.
- Laat nog ongeveer 10min doorkoken.
- Mix de soep met de staafmixer.
- Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even op het vuur, maar laat hem niet meer koken.
- Bijkruiden met peper en zout indien gewenst.
- Serveren in een mooi kommetje met wat verse koriander. Indien je dit niet in huis hebt is platte peterselie zeer geschikt als vervanger.
Smakelijk !
TIP :
- Graag de soep wat lopender? Voeg dan wat meer groentebouillon toe.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Super lekker, net gemaakt als soephapje voor morgen. Ben benieuwd naar de reactie!
BeantwoordenVerwijderenFijn! Laat me zeker weten wat de reacties waren. Alvast alle wensen voor het nieuwe jaar!
Verwijderen