Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

gestoofde groentjes

Een kommetje vol groentjes. Het is gezond, smaakvol, lekker warm en zit boordevol vitamines. Perfect voor de herfst- en winterperiode, als je die vitaminetjes hard kunt gebruiken om je weerstand een boost te geven. Zelf vind ik het heerlijk om dit als middageten te eten. Het is in een wip en een draai klaar en zorgt er voor dat je er de rest van de dag weer tegen kunt.

Elke keer als ik dit maak zegt het liefje dat hij niet mee-eet. En toch maak ik steeds een dubbele portie, want eenmaal de geuren vrijkomen tijdens het koken begint hij toch te watertanden en weigert hij nooit een portie :p


Ingrediënten (2p)

  • een half bakje grote champignons
  • 1 ui
  • halve courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 dikke teen look
  • olijfolie
  • groentebouillonketeltje

Bereidingswijze :
  1. Snijd alle groenten in grove stukken.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm op hoog vuur een beetje olijfolie in een anti-kleefpan.
  4. Doe alle groentjes samen tegelijk in de pan, voeg look toe.
  5. Laat even stoven en voeg de Bouillon toe.
  6. Laat verder stoven tot alles gaar is.
  7. Klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Geen bouillonketeltje in huis? Een gewoon blokje groentebouillon is ook lekker !
  • Kruid gerust nog een beetje bij, maar gebruik geen extra zout ! Bouillonblokjes bevatten al heel erg veel zout.
  • Wanneer je er nog een kipfiletje bijmaakt heb je meteen een volwaardige maaltijd en kan dit ook s'avonds geserveerd worden.
  • Ikzelf eet bijna nooit koolhydraten. Kan je niet zonder? Bak dan blokjes aardappel mee met de groentjes of serveer er pasta, rijst of wat brood bij.

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten