Een goede portie wok, dat lust iedereen ! Handig klaar te maken omdat alles in dezelfde pan mag. Dat bespaart werk en afwas, en is ideaal als er veel volk blijft eten.
Ingrediënten (4p)
- Mie
- 1 prei
- 2 kippefilets
- Bakje grote champignons
- 2 wortels
- 2 paprika's naar keuze
- Ik heb 1 rode, een halve gele en een halve groene gebruikt in dit gerecht.
- 2 grote tenen look
- 1ui
- Zakje wokolie met kruiden
- (Zie foto, deze is in drie versies te verkrijgen in de colruyt)
- Ik heb de mediumversie gebruikt.
- Wokkruidenmix
- Ook te verkrijgen in de colruyt, gewoon bij de kruiden.
- Kippenkruiden
Bereidingswijze :
- Kuis de kipfilets en snij in blokjes.
- Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden
- Snij de look fijn, de groenten mogen grof gesneden worden.
- Verhit de wokolie in de wok op hoog vuur.
- Maak ondertussen de mi al klaar, volg de bereidingswijze op de verpakking.
- Bak eerst de kippenblokjes, voeg daarna de ui, wortels en look toe.
- Later voeg je prei, paprika en champignons toe.
- Kruid alles met de wokkruidenmix.
- Wok tot alles gaar, maar toch nog lekker knapperig is.
- Voeg de Mi toe en roer alles goed om.
- Klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Ik voeg meestal een soort pasta toe van zwarte bonen, pikante pepers en look, dat geeft de wok een instant Chinees smaakaspect. Ik heb deze gekocht in de Chinese straat aan het Centraal Station van Antwerpen.
- Ook mijn zoete chillisaus (die dus buiten zoet ook lekker pikant is) komt van de Chinese straat en smaakt heerlijk bij de wok.
- Een beetje sojasaus onder de wok mag eigenlijk nooit ontbreken.
- Kalkoen geeft een nog fijnere smaak dan kip, moet je zeker ook eens uitproberen !
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten