één van de favoriete gerechten van al mijn broers en zussen. Hier vragen ze steevast elke keer dat ze komen eten naar. En ook het liefje is fan !
- aardappelen
- gemalen kaas
- verse peterselie
- paprika
- tomaat
- Italiaanse kruidenmix
- spekjes
- peper en zout
Bereidingswijze :
- Kook de aardappelen en laat ze afkoelen.
- Snijd ondertussen de paprika en tomaat in hele kleine stukjes.
- Bak de spekjes krokant.
- Doe de tomaten, paprika en spekjes samen in een kom.
- Als de aardappelen niet meer warm zijn hol je ze uit.
- Hetgeen je uitgehold hebt mag je bij het groentenmengsel doen.
- Voeg bij dit mengsel gemalen kaas en kruid goed af met Italiaanse kruiden.
- Vul de aardappeltjes op met het mengsel en schik ze op een ovenplaat of in een ovenschaal.
- Zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Wanneer de aardappeltjes goed warm zijn zet je nog even de gril op, zodat ze een beetje krokant kunnen worden aan de bovenkant.
- Versier met een blaadje verse peterselie en dien op.
Smakelijk !
TIPS :
- Het uithollen van de aardappelen gaat het beste met een koffielepel
- Bak de spekjes zonder vetstof, dit gaat perfect in een anti-kleefpan.
- Wanneer je de aardappeltjes in een ovenschaal schikt heb je minder gemors in de oven.
- voor een pittigere variant kan je ze vullen met gorgonzola.
- Ook geitenkaas in de vulling verwerken kan zeer lekker zijn.
- Geen fan van spekjes? Vervang ze door italiaanse ham of ga voor een vegetarische variant !
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten