Op een zomerse avond is er niets beter dan een verfrissende pasta-salade. Handig om in de voormiddag te maken, wanneer het nog koel is in de keuken. Dan is er tijd zat om in de namiddag van het zonnetje te genieten en moet je daarna niet meer beginnen koken.
Ingrediënten :
- farfalle (vlinderpasta)
- komkommer
- tomaat
- mozarella
- tomaat
- verse basilicum
- een beetje olijfolie
- Italiaanse kruidenmix
Bereidingswijze :
- kook de pastasalade beetgaar en laat afkoelen
- Snijd ondertussen de ingrediënten in blokjes (ook de mozzarella)
- Versnipper de basilicum maar laat een paar blaadjes heel om te dresseren.
- Meng alles onder elkaar en kruid af met de Italiaanse kruiden.
Smakelijk !
TIPS :
- gebruik volkoren pasta voor een gezondere variant
- voeg de mayonaise of dressing niet op voorhand toe, de pasta absorbeert deze waardoor de mayonaise of dressing als het ware 'verdwijnt'. Zo kunnen de mensen tevens kiezen hoeveel dressing of mayonaise ze onder de pastasalade willen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten