Ik had een tijd geleden de opdracht van school uit om samen met een groepje medestudenten een activiteit te geven in een woon- en zorgcentrum. We hebben toen besloten om een groot memmoriespel te spelen met personen met beginnende dementie en hun partners. Omdat we in de pauze graag iets om te knabbelen uit wouden delen besloten we cake bij de koffie te geven. Maar natuurlijk moesten we daarbij rekening houden met de veel voorkomende suikerziekte in deze populatie, dus bij deze bakte ik een ware Candarel-Appelcake !
Ingrediënten :
- 200gr bloem
- 20gr candarel
- 4eieren
- 200gr boter
- 2 appels
- Kaneel
Bereidingswijze :
- Klop de eieren met de candarel schuimig.
- Zet de boter even in de microgolfoven.
- Voeg de gesmolten boter toe bij de suiker.
- Zeef de bloem en meng dit onder het mengsel.
- Voeg een beetje kaneel toe.
- Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
- Beboter en bebloem de bakvorm.
- Giet de cakedeeg in de vorm.
- Schik de appelschijfjes dakpansgewijs op de cakedeeg.
- Verwarm de oven voor op 220graden.
- Zet de cake in het midden vd oven op een rooster.
- De cake zal na ongeveer 20 minuutjes klaar zijn.
Smakelijk !
TIPS :
- Prik af en toe met een vork in de cake, als er niets aan de vork blijft plakken is de cake klaar.
- De deeg kan ook verdeeld worden over cupcake-vormpjes, zo bekom je suikervrije cupcakes :)
- Eigenlijk is candarel niet zo heel gezond, maar ik had het nog in de kast staan en het moest op. Gebruik liever stevia of agavesiroop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten