Zeer lekker recept waarvan je zelf ontelbare variaties op kan bedenken ! Zomerversies, Winterversies,... En bovendien nog makkelijk en weinig werk ! Je kan ze ook op voorhand maken en pas vlak voor etenstijd in de oven steken.
- mozarella
- aardappelen
- tomaat
- olijfolie
- Italiaanse kruidenmix
- peper & zout
- eventueel verse basilicum en pijnboompitjes
Bereidingswijze :
- Kook de aardappelen beetgaar, dit mag ongeschild zijn.
- Snijd de mozarella en tomaat in schijfjes
- Laat de aardappelen afkoelen en snijd ook in schijfjes
- Schik ze in laagjes in kleine ovenvaste potjes. Dit kan ook in een grote ovenschotel.
- Besprenkel met een beetje olijfolie
- Kruid af met peper en zout en de Italiaans kruidenmix
- Ik heb zelf wat pijnboompitjes toegevoegd voor wat extra beet ;)
- Zet ze in een voorverwarmde oven op 165°C en hou ze in het oog.
- Wanneer alles goed warm is en de kaas goed gesmolten is zijn ze klaar.
- Garneer eventueel met een blaadje basilicum .
Smakelijk !
TIPS :
- probeer ook eens een meer winterse versie met aardappel, spekjes en raclettekaas of brie. Ook superlekker !
- Lekker als voorgerechtje of als licht avondmaal.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderen