Zeer lekker hapje, lekker op de BBQ met een marinade, en een perfect alternatief van vleesbrochettes voor de veggie's.
Ingrediënten voor de groentespiesjes :
- Champignons
- Courgette
- Paprika (eender welke kleur)
Ingrediënten voor de marinade :
- olijfolie
- een teentje knoflook
- sojasaus
- verse basilicum
- verse rozemarijn
- verse tijm
- enkele blaadjes verse munt
- peper & zout
Bereidingswijze groentespiesjes :
- Snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de champignons in kwartjes.
- Snijd de courgette in schijfjes.
- spies alles op saté-prikkers
Bereidingswijze marinade (verhoudingen zelf naar wens bepalen) :
- Hak de kruiden fijn.
- vermeng de kruiden met olijfolie en sojasaus.
- Pers de knoflook fijn en voeg toe.
- Kruid bij met peper en zout.
Marineer de spiesjes voor je ze op de barbecue of grill legt, dit gaat het makkelijkste met een penseeltje.
Smakelijk !
- Ga je de spiesjes op de barbecue leggen? Week de saté-prikkers dan op voorhand even in water, zo branden ze niet aan op de barbecue.
- Niet zo'n mooi weer? Maak ze dan klaar in de oven of tussen de croquemonsieurgrill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten