Een exotisch en zeer gezond (lactosevrij) recept !
Alle ingrediënten zijn in de gewone supermarkt te verkrijgen, dus het is niet nodig om naar onbekende winkels te gaan. Het is verfrissend en eens iets helemaal anders dan anders !
Ingrediënten (4p)
- 4 kippefilets
- 1 sjalotje
- 1 chillipepertje (ik verkies rood of geel)
- 1 gele of rode paprika
- enkele takjes verse koriander
- sap van 1 limoen
- 400 ml kokosmelk
- vetstof
- peper en zout
Bereidingswijze :
- Snipper de chillipeper en het sjalotje zeer fijn
- Snijd de paprika en de kipfilet in reepjes
- Fruit het sjalotje in een steelpannetje
- Voeg de kip toe en bak hem gaar
- Kruid goed af met peper en zout.
- voeg hierbij de paprika maar stoof het niet te lang, de paprika mag gerust nog wat knapperig zijn.
- Blus met het limoensap en de kokosmelk
- Voeg het chillipeperte toe en laat alles 20 min garen
- Verdeel alles over diepe borden of kommetjes en garneer met wat verse koriander.
Smakelijk !
TIPS :
- Ik gebruik als vetstof kokosvet omdat dit het gezondste vet is om mee te koken.
- als ik een geel pepertje neem gebruik ik een rode paprika et vice versa, dit omwille van de presentatie
- Rol de limoen eens goed over je werkblad door middel van je handpalm en gebruik hierbij gerust wat kracht, dan krijg je er meer sap uit !
- Lekker met brood, wilde rijst of een fris slaatje
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert.
nice ! kokossss ! hmm
BeantwoordenVerwijderen