Je kan dit wel allemaal kant en klaar in de supermarkt kopen, maar toch gaat er niks boven een heerlijk zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten ! Heel lekker op een toastje met een sneetje gerookte zalm of onder pasta. recept met pasta volgt nog !
- 60 g pijnboompitjes
- 80 g Parmezaanse kaas (in blok)
- groot hand vol verse basilicum
- 1 teentje look
- 1.5 dl olijfolie
- halve citroen
- peper
- zout
Bereidingswijze :
- Weeg alle ingrediënten af
- Snijd de parmezaanse kaas in blokjes
- Doe de pijnboompitjes, parmezaanse kaas, basilicum, look en olijfolie in de blender
- Mixen maar !
- Wanneer je een gladde massa hebt voeg je et citroensap toe, dit zorgt voor een frisse toets en een smakelijke kleur :)
- Kruid bij met peper en zout
- Nog even mixen en klaar is je pesto.
- Om je blender te sparen is het nog beter de parmezaanse kaas grof te raspen
- Peper van de molen is vele lekkerder dan vooraf gemalen peper !
- Verdeel de pesto over kleine potjes, zo kan je een deel invriezen en heb je langer geniet van je heerlijke pesto. Smaak en kleur blijven behouden na het ontdooien :)
- Pijnboompitjes zijn nogal kostelijk, vervang de helft (30g) door ongezouten en ongeroosterde (!) cashewnootjes.
PS : Je
kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op
reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie
Naam/URL selecteert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten