Pagina's

zondag 20 mei 2012

Zelfgemaakte Pesto



Je kan dit wel allemaal kant en klaar in de supermarkt kopen, maar toch gaat er niks boven een heerlijk zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten ! Heel lekker op een toastje met een sneetje gerookte zalm of onder pasta. recept met pasta volgt nog !





 
Ingrediënten :
  • 60 g pijnboompitjes
  • 80 g Parmezaanse kaas (in blok)
  • groot hand vol verse basilicum
  • 1 teentje look
  • 1.5 dl olijfolie
  • halve citroen
  • peper
  • zout 


 
Bereidingswijze :
  1. Weeg alle ingrediënten af
  2. Snijd de parmezaanse kaas in blokjes
  3. Doe de pijnboompitjes, parmezaanse kaas, basilicum, look en olijfolie in de blender
  4. Mixen maar !
  5. Wanneer je een gladde massa hebt voeg je et citroensap toe, dit zorgt voor een frisse toets en een smakelijke kleur :)
  6. Kruid bij met peper en zout
  7. Nog even mixen en klaar is je pesto. 




TIPS :
  • Om je blender te sparen is het nog beter de parmezaanse kaas grof te raspen
  • Peper van de molen is vele lekkerder dan vooraf gemalen peper !
  • Verdeel de pesto over kleine potjes, zo kan je een deel invriezen en heb je langer geniet van je heerlijke pesto. Smaak en kleur blijven behouden na het ontdooien :)
  • Pijnboompitjes zijn nogal kostelijk, vervang de helft (30g) door ongezouten en ongeroosterde (!) cashewnootjes.


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten