Een hele eenvoudige pasta-saus die ik gemaakt heb met de paar ingrediënten die op het einde van de week nog in huis waren :)
Ingrediënten (2p)
- pasata = gezeefde tomatesaus (hoeveelheid aanpassen naar gelang hoe lopend je de saus wilt)
- 300 gr gehakt (in mijn geval filet pur)
- 1 paprika
- half bolletje mozzarella
- 1 ui
- paar blaadjes verse basilicum voor de afwerking
- kruiding : peper, pilli pilli, basilicum, tijm en oregano
- olijfolie
- een half glas rode wijn
Bereidingswijze :
- Snijd de ajuin, de mozzarella en de paprika in fijne stukken
- Fruit de ajuin in een kookpot met een beetje olijfolie
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Daarna mag de paprika er bij
- Laat even sudderen
- Voeg de wijn toe en laat op een middelmatig vuur staan tot de wijn bijna helemaal gereduceerd is.
- Voeg de gewenste hoeveelheid pasata toe
- Kruid met de peper, pilli pili, basilicum, tijm en oregano
- Laat lekker lang sudderen op een vrij laag vuurtje
- Bij het opdienen garneren met blokjes mozzarella en een bladje verse basilicum
Smakelijk !!
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten