Gemakkelijk om te variëren met groenten en kruiden zodat je er een gerechtje van kan maken dat het hele gezin lust !
Ingrediënten (2p)
- passata
- courgette
- champignons
- oregano
- teentje look
- gedroogde basilicum
- verse basilicum
- peper & zout
- paprika
- een beetje roomkaas
- bolletje mozarella
Bereidingswijze :
- Snijd de courgette in schijfjes en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
- Snijd de champignons in schijfjes en verdeel deze hierover.
- Snijd de paprika in ringen en leg deze bovenop de andere groentjes.
- Kruid het geheel naar eigen smaak met oregano, fijn gesneden/geperste look, gedroogde basilicum, peper & zout en pilli pilli
- Giet nu de passata over de groentjes tot de groentjes ongeveer half onderstaan.
- Leg hier en daar een toefje roomkaas.
- Versnijd de mozarella in blokjes en verdeel over de schaal.
- Laat garen in het midden van de oven op ca. 180°C
- Doorprik de groentjes regelmatig tot ze beetgaar zijn en de mozarella mooi gesmolten is
- Uitscheppen en garneren met basilicum
Smakelijk !
TIPS :
- Je kan variëren met de groentjes en zo de koelkast leegmaken
- Best te serveren in een diep bord want de passata en het sap van de groentjes vormen samen een saus.
- Lekker met stokbrood of ciabatta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten