Ik kon niet langer wachten om mijn nieuwe vijzel uit te testen, dus bij deze een nieuw receptje voor de blog !
Het is een lekker hapje geworden waarmee je jouw bezoek verrast en hun honger naar meer aanwakkert ;)
Ingrediënten :
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje look
- ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
- grof zeezout
- peper
- pilli pilli
- sap van een halve limoen
- grof brood en olijfolie of droge volkoren toastjes
Bereidingswijze :
- Pel het teentje look en maal het plat in de vijzel of snijd het heel erg fijn.
- Snijd de avocado in twee over de lengte en haal het vruchtvlees uit de schil met een eetlepel.
- Plet de avocado en meng de look hieronder.
- Meng het sap van de halve limoen erdoor. (dit voorkomt ook het verkleuren van de avocado)
- Voeg alle kruiden toe en proef steeds tussendoor tot de gewenste pittigheid !
- Doe het mengsel in een mooi potje met een lepeltje en serveer met volkoren toastjes of grof brood dat aan 1 kant krokant is gebakken in de pan met een beetje olijfolie.
- Smeren en smullen maar !
Smakelijk !
TIP :
- Maak dit hapje niet te veel op voorhand ! Dit is het lekkerst als het vers is, met nog warme toastjes bij.
Met dank aan Gino De Brandweerman :)
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Hiii Yentl! mega zalig! ga ik zeker eens proberen zo na de examens!!! leuke blog! love your work ;-)
BeantwoordenVerwijderenDankje Jolien ! laat me weten hoe het resultaat is !
Verwijderenyour'e the best!!! :-)
BeantwoordenVerwijderenDaar zou ik me nog niet over uitspreken als ik jou was, je hebt nog niet van mijn 'kookkunsten' geproefd :p
Verwijderenmaakt da ng is alskik r ben :p haha
BeantwoordenVerwijderen