Pagina's

woensdag 2 mei 2012

pittige avocado-dip


Ik kon niet langer wachten om mijn nieuwe vijzel uit te testen, dus bij deze een nieuw receptje voor de blog !

Het is een lekker hapje geworden waarmee je jouw bezoek verrast en hun honger naar meer aanwakkert ;)




Ingrediënten :

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje look
  • ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
  • grof zeezout
  • peper
  • pilli pilli
  • sap van een halve limoen
  • grof brood en olijfolie of droge volkoren toastjes


Bereidingswijze :
  1. Pel het teentje look en  maal het plat in de vijzel of snijd het heel erg fijn.
  2. Snijd de avocado in twee over de lengte en haal het vruchtvlees uit de schil met een eetlepel.
  3. Plet de avocado en meng de look hieronder.
  4. Meng het sap van de halve limoen erdoor. (dit voorkomt ook het verkleuren van de avocado)
  5. Voeg alle kruiden toe en proef steeds tussendoor tot de gewenste pittigheid !
  6. Doe het mengsel in een mooi potje met een lepeltje en serveer met volkoren toastjes of grof brood dat aan 1 kant krokant is gebakken in de pan met een beetje olijfolie.
  7. Smeren en smullen maar !


Smakelijk !

TIP : 
  • Maak dit hapje niet te veel op voorhand ! Dit is het lekkerst als het vers is, met nog warme toastjes bij. 

Met dank aan Gino De Brandweerman :)

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

5 opmerkingen:

  1. jolien willems2/5/12 6:52 p.m.

    Hiii Yentl! mega zalig! ga ik zeker eens proberen zo na de examens!!! leuke blog! love your work ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Jolien ! laat me weten hoe het resultaat is !

      Verwijderen
  2. your'e the best!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zou ik me nog niet over uitspreken als ik jou was, je hebt nog niet van mijn 'kookkunsten' geproefd :p

      Verwijderen